Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Tillagning
40 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 800 gram sötpotatis
- Olivolja
- salt (exkludera till barn under 1 år)
- peppar
- 500 gram nötfärs eller vegofärs
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk vitpeppar
- 2,5 tsk torkad rosmarin
- 200 gram mascarponeost
- 2 dl riven ost
-
Tallrik med sugpropp
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 215 grader.
- Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja samt salta och peppar. Rör om. Baka i ugnen i 25 min.
- Stek under tiden nötfärs tillsammans med tomatpuré, peppar och rosmarin. Salta efter smak.
- Ta ut formen med sötpotatis ur ugnen. Klicka ut mascarponeosten på potatisen. Strössla över nötfärsen. Toppa med riven ost.
- Tillaga i ugnen i ca 8-10 minuter, tills osten har smält.
- Låt svalna något innan servering. Servera eventuellt med en extra klick mascarpone eller creme fraiche.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär potatisen i långa greppvänliga bitar.
👶Från 9* månader och uppåt:
- skär sötpotatisen i små bitar. Öva gärna på gaffel från 12 mån.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring utvalda delar:
💪Protein från nötfärs
💪Fett från olja och ost
💪Kolhydrater från sötpotatis
💪Järn från nötfärs
💪Vitamin B6 från sötpotatis