Serveringar
4 vuxenportioner eller 8 barnportioner
Tillagning
25 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Fetaostpasta, bästa grejen att göra när man vill laga något snabbt med lyxigt.
Tips är att göra på fullkornspasta och även tillsätta bönor för extra näring och smak. Blir så bra!
Ingredienser
- 2 pressade vitlöksklyftor
230 g vita bönor
500 g körsbärstomater
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
svartpeppar
300 g fetaost (välj naturell färskost eller mozzarella för barn under 1 år)
- 300 g pasta (gärna fullkornsspagetti för extra näring)
1 kruka färsk basilika
0,5 citron
-
Skål med sugpropp - Ochre
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
Blanda tomaterna och bönorna med pressad vitlök, olivolja och oregano i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Lägg fetaosten i mitten av formen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
Blanda ihop allt i ugnsformen, så att det blir en sås. Blanda ner pastan i såsen, späd lite i taget med kokvatten, tills pastan fått en krämig konsistens.
Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i hackad basilika och citronsaft. Servera direkt.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
- använd gärna fusilli-pasta eller bred bandpasta. Servera hel fusilli eller klipp bandpastan i ca 3-4 cm långa bitar.
👶Från 9* månader och uppåt
-skär spagettin i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Klicka här för att se receptet på vår instagram i videoformat.