Författare:
Elin Oresten
Dessa bananrullar är så goda och enkla. Serverade dem med några klyftor av gul kiwi för att få in lite c-vitamin.
Ingredienser
- 1 banan
1 tunnbröd (eller 2 toastbröd som plattas till)
1 ägg
2 msk mjölk (komjölk eller växtbaserad)
1 msk jordnötssmör (eller annat nöt/frösmör)
1 tsk mortlat paltbröd (valfritt)
0,5 tsk kanel
0,5 krm vaniljpulver
Smör till stekning
Gör såhär:
Vispa upp ett ägg med en gaffel på en stor mattallrik. Blanda i mjölk, kanel och vaniljpulver.
Om du använder toastbröd så skär du av kanterna och plattar till det genom att trycka med händerna. Bre jordnötssmör på ena sidan av brödet och strössla över mortlat paltbröd.
Lägg en skalad banan på tvären av brödet och rulla ihop brödet så att det omsluter bananen. Rulla sedan brödrullen i äggblandningen (se till att den blir blöt och suger åt sig vätskan).
Stek den i smör tills den är gyllene i färgen. Skär sedan rullen i bitar. Om man vill kan man sedan doppa bitarna igen i äggblandningen och steka en gång till så att de får färg på både undersida och översida. De blir mjukare då.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Passar från 6 månader (men tänk på att ni ska ha testat alla allergener innan var för sig)
För mindre bebisar som har svårt att greppa denna cirkulära form med handen, så kan man först dela bananen i 1/3-stänger och rulla dessa i en mindre bit bröd. Så att det blir små stänger istället för runda bitar.
Näring (utvalda delar):
💪Järn från paltbröd, ägg och jordnötssmör
💪C-vitamin från kiwi