Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
⚠️Ägg
⚠️Sesam
Dessa piroger är perfekta som mellis eller frysmat att ta fram när kylskåpet ekar tomt🙌
De är superenkla att göra om man använder färdig smördeg som jag. Ett hett tips är att göra dubbel sats av den gröna ärtröran och ha som pastasås, mums!
Ingredienser
- 1 paket smördeg
3 dl ärtor (tinade)
200 gram ricottaost
1 liten citron
Svartpeppar
0,5 tsk salt (för barn över 1 år och vuxna)
2 dl riven ost
1 ägg
Sesamfrön
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Mixa ärtorna med ricottaost, citronsaft, salt och peppar.
Veckla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär degen i fyrkanter. Lägg på rikligt med ärtblandning på fyrkanterna. Toppa med ost. Vik över kanterna på pirogerna diagonalt.
Vispa upp ett ägg och pensla på pirogerna, toppa med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera som de är eller dela på längden.
👶9-12 mån: servera som de är eller i små bitar för att öva pincettgrepp.
👶12 mån+: servera som de är eller skär i små bitar och servera med en gaffel.