Kategori
Frukost/Mellis
Serveringar
5-10 st
Förberedelse
25 Minuter
Tillagning
40 Minuter
Författare:
Elin Oresten
⚠️ Spår av gluten (välja garanterat glutenfria havregryn för att undvika)
⚠️ Ägg
Ingredienser
1-2 äpplen
1 ägg
0,75 dl havremjöl
1 dl havremjölk eller komjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel (gärna ceylon)
Smör/rapsolja att steka i
Eventuell järnberikning (tex 1 msk redan mixade pumpakärnor eller solrosfrön)
-
Bear plate - Dusty pink
Produkter vi använt
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, havremjöl, mjölk, kanel, bakpulver och eventuell järnberikning i en skål. Låt smeten vila i minst 10 min så att havret sväller.
Skala äpplet och skär ut kärnhuset så att det blir ett hål i mitten på äpplet. Skär sedan äpplet i stora ringar, ca 1 cm breda.
Hetta upp smör eller rapsolja i en stekpanna. Doppa sedan ringarna i smeten och lägg dem i stekpannan.
Stek på låg-medel värme i ca 4 min på varje sida. Häll eventuellt lite extra smet på ringarna innan vändning.
Recept notering
Åldersanpassning
👶 Från 6 till 9 månader:
Servera äppelringarna som de är.
👶 Från 9* till 12 månader:
Servera äppelringarna som de är eller skär i små bitar på 1x1 cm.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp.
👶 Från ca 12 månader och uppåt:
Servera äppelringarna som de är.
Näring (utvalda delar)
💪 Protein från ägg
💪 Kolhydrater från äpple och havre
💪 Fett från smör/olja och ägg
💪 Järn från järnberikning och ägg
💪 Vitamin C från äpple