Författare:
Elin Oresten
Något som är så enkelt och gott att göra är eget äppelmos. Perfekt om man har mycket äpplen att ta tillvara på från trädgården.
Så gott till gröt, yoghurt, pannkakor… ja typ allt! Smaksättningen kan varieras utifrån vad man gillar, jag brukar köra kanel och aprikospuré
Ingredienser
0,5 kg äpplen
0,5 dl vatten
1 tsk ceylonkanel (valfritt)
1-2 msk aprikospuré (valfritt)
Gör såhär:
Skala äpplena och skär dem i små bitar.
Koka upp dem i en kastrull med vatten. Koka under omrörning i ca 10 min eller tills de är mjuka.
Tillsätt eventuellt mer vatten om det torkar ut. Ta av från plattan och mixa slätt. Tillsätt smaksättning om du vill, tex kanel och aprikospuré.
Håller i kylen ett par veckor, går också att frysa in i portionsbitar som du kan ta fram efter hand.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Passar från 6 månader