Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Ingredienser
2 dl kokta vita bönor
5 dl mjölk (valfri sort fungerar)
3 dl havremjöl (eller ca 3,5 dl havregryn som mixas till ett mjöl)
2 ägg
1 nypa salt (ej för barn under 1 år)
1 tsk kardemumma
1,5 tsk bakpulver
Gör såhär:
Vispa ihop hälften av mjölken med havremjölet och äggen. Tillsätt sen resten av mängden mjölk samt salt, kardemumma och bakpulver.
Låt smeten stå och svälla minst 30 minuter.
Skölj bönorna och mixa dem till en slät puré. Rör eller mixa ner dem i våffelsmeten.
Smörj ett våffeljärn med smör och grädda våfflor tills de fått en gyllenbrun yta. Öppna inte våffeljärnet för tidigt utan låt dem gräddas en stund innan du kontrollerar gräddningen.
Servera med tex grädde och bär!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär våfflorna i långa bitar
👶 9-12 mån: skär våfflorna i små bitar som barnet enkelt kan plocka upp med sitt pincettgrepp
👶 Ca 12 mån och uppåt: skär våfflorna i små bitar eller i större bitar att mumsa på