Serveringar
2 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Sötpotatis är riktigt bra för att boosta med näring i våfflor eller pannkakor. De är fulla av antioxidanter och flera viktiga mineraler och vitaminer. Visste ni förresten att sötpotatis är en ört?
Dessa våfflor blir inte jättefrasiga, utan mer mjuka men såklart med en lite fastare yta. Perfekt för riktigt små att äta.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 2 små sötpotatisar
1,5 dl valfritt mjöl (jag tog 1 dl havremjöl och 0,5 dl vetemjöl)
1 dl mjölk
0,5-1 msk fint mortlat paltbröd (eller mortlade/mixade pumpakärnor)
2 ägg
2 msk smält smör
-
Enkel Skål - Beige
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Koka skalad sötpotatis tills den är mjuk. Mixa sedan den kokade sötpotatisen och blanda den med övriga ingredienser.
Pensla rikligt med smör i ett våffeljärn. Grädda våfflorna tills de fått lite färg. Servera med valfritt tillbehör.
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Järn från paltbröd
💪D-vitamin från ägg
💪Kalium och betakaroten (förstadium till A-vitamin) från sötpotatis
Åldersanpassning:
👶Från 6 månader (samma storlek som på bilden)
👶Från 9/10 månader och uppåt- dela våfflorna i rutor (om man vill)