Författare:
Elin Oresten
Dessa goda och enkla omelettbitar med morot funkar perfekt som ett snabbt och matig mellanmål. Detta är också den perfekta plockmaten att preppa och ha i kylen eller frysen. De funkar både som mellis och som måltid, samt går att variera med många olika grönsaker.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Ev. gluten (om du lägger till tex bulgur)
Ingredienser
- 2 st morötter
4 ägg
1,5 dl riven ost (använd gärna tex riven mozzarella till barn under 1 år, en ost med låg salthalt.)
0,75 dl grädde eller mjölk
1 msk torkad oregano
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
1 krm svartpeppar
Om du vill göra det mer matigt: 2 dl kokt ris eller quinoa/bulgur/havreris etc. Lägg gärna till detta om du vill ge dem som en hel måltid.
-
Muffinsform i silikon stor
-
Minimuffinsform i silikon
-
Skål med sugpropp
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 215 grader.
Finriv morötterna.
Blanda morötterna med övriga ingredienser.
Häll äggsmeten i muffinsformar.
Tillaga i ugnen i ca 12-15 min, beroende på storlek på muffinsformen.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera halva muffins (om de är stora) eller hela (om de är små)
👶9-12 mån: skär muffinsen i små bitar
👶12 mån och uppåt: servera muffinsen i små bitar eller hela
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.