Serveringar
Ca 3 våfflor
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Alltså detta är ju ett magisk hack. En hybrid mellan varm macka, våffla och croissant. Så kul fika eller mellis att göra när man vill göra något lite extra fast ändå enkelt.
Ingredienser
1 paket rektangulär smördeg (a 250 gram) ger tre våfflor
Alternativ 1:
banan
jordnötssmörAlternativ 2:
äpple
kanel
honung (ej för barn under 1 år)Alternativ 3:
skinka
riven ost
3 förslag på fyllningar
Gör såhär:
- Dela degen i 6 lika stora delar.
Lägg en del på våffeljärnet och lägg på fyllningen. Stäng med en till degbit.
Låt dem steka i våffeljärnet i ca 4-5 min, tills de fått färg och degen har rest sig lite.
Låt dem svalna något innan servering. Klart!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär våfflan i långa bitar som bebisen kan suga och gnaga på, undvik allt för salta pålägg och skär bort eventuella kanter som är extra hårda
👶9-12 mån: skär våfflan i små munsbitar, undvik allt för salta pålägg, och skär bort eventuella kanter som är extra hårda
👶12 mån och uppåt: skär våfflan i små munsbitar eller servera den i stora greppvänliga bitar att mumsa på
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på recepet.