Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Sesam
Vi älskar att baka med smördeg då det är så gott och enkelt! Att fylla frysen med sådana här enkla snurror är ju bara så trevligt. Perfekt att ta fram som snabb lunch hemma eller ta med ut på utflykt. Dessa brukar dessutom gå hem hos hela familjen.
Ingredienser
250 gram nötfärs eller vegofärs
Olja till stekning
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl grovriven och urvattnad zucchini (eller morot)
2 msk tomatpuré
1 tsk lökpulver
2 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
1 paket smördeg (ca 250 gram)
1 dl färskost
1-2 dl riven mozzarella eller goudaost
Ägg att pensla med (valfritt)
Sesamfrön att toppa med (valfritt)
-
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek färsen i olja och vitlök tills den fått färg. Tillsätt tomatpuré, zucchini och kryddor till pannan. Låt steka tills färsen är genomstekt och allt blandats väl. Låt färsen svalna något, annars blir det svår att rulla degen.
Rulla upp smördegen på en stor skärbräda. Sprid färskost över hela degen. Gör sedan detsamma med färsen och den rivna osten.
Rulla ihop smördegen till en lång korv. Skär den i små bitar på kortsidan. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla eventuellt över med ägg och toppa med sesamfrön.
Baka snurrorna i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning (plockmat):
👶 6-9 mån: skär snurrorna i halvor eller ge en hel snurra
👶 9-12 mån: skär snurrorna i halvor eller servera den i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: skär snurrorna i små munsbitar eller servera hela
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet.