Författare:
Elin Oresten
Enkla och näringsrika pepparkaksmuffins. Så saftiga och smakrika. Dessutom är de busenkla att göra då smeten bara mixas ihop.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Spår av gluten
⚠️Ev. mjölk
Ingredienser
- 8 färska urkärnade dadlar
2 st stora ägg
2 dl havregryn
0,75 dl smält smör eller rapsolja
1,5 tsk bakpulver
3 tsk pepparkakskrydda ( Pepparkakskrydda går att köpa färdig. Egen pepparkakskrydda kan göras genom att blanda 2 delar ceylonkanel, 1 del mald kryddnejlika, 1 del mald ingefära och 1 del mald kardemumma.)
1,5 dl mjölk (valfri sort, komjölk eller växtbaserad)
-
Minimuffinsform i silikon
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformar.
Baka muffinsen i 15 min (minimuffins) eller i 23-25 min (normalstora muffins). Känn med en sticka så att de är klara.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera en hel muffins om de är små eller skär dem i hälften
👶9-12 mån: servera muffinsen i små bitar eller som den är
👶12 mån och uppåt: servera muffinsen som den är
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.