Serveringar
ca 4-5 vuxenportioner, eller 7-9 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Detta är nog bland det godaste jag lagat i vegoväg. Fantastiskt härliga bollar gjorda på gröna ärtor. Mjuka och lite ostiga på insidan, lätt kripsiga på ytan. Massa smak från ärtor och kryddor.
Jag serverade dem med kokt ris och yoghurtsås. Men de kan också serveras som de är beroende på vad man känner för.
Älskar att laga mat på gröna ärtor - det ger massa näring, smak och färg.
Allergener:
⚠️Ärta
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 500 g kokta gröna ärtor (tinade)
1,5 dl ströbröd
1 dl riven ost (kan uteslutas för mjölkfritt recept)
1 tsk lökpulver
1 msk torkad persilja
1 tsk salt (för barn över 1 år)
1 krm svartpeppar
Panko till panering
Olja till stekning
Gör såhär:
- Mixa ärtorna till en grov massa.
Blanda ärtmassan med resten av ingredienserna (förutom panko). Låt stå i 5 min.
Gör sedan bollar av ärtsmeten och rulla i panko.
Stek dem sedan i rapsolja i en stekpanna på medelvärme. Vänd dem då och då så att de inte bränns. När de fått lite stekyta kan du köra in dem i ugnen på 200 grader i 10 min eller fortsätta steka dem på låg värme en stund till.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: forma bollarna lite mer avlångt
👶9-12 mån: skär bollarna i mindre bitar vid servering
👶12 mån och uppåt: skär bollarna i mindre bitar eller servera som de är
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.