Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Fisk
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
Här har vi nog den bästa vardagsräddaren någonsin?
One-pot-pasta med lax, tomat, spenat och färskost. Bara att stoppa allt i formen och sen in i ugnen. Sedan blandar du bara allt med kokt pasta så har du den KRÄMIGASTE och godaste laxpastan.
Ingredienser
4 portioner pasta
500 gram lax
250 gram cocktailtomater
1 paket färskost med vitlökssmak (175 gram)
0,5 st citron
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika (eller annan valfri örtkrydda)
60 gram babyspenat (inte för barn under 1 år)
Ett par nypor havssalt (inte för barn under 1 år)
Svartpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 210 grader.
Ringla olja i botten på en ugnsform. Lägg sedan alla ingredienser i formen.
Baka i ugnen i ca 15 min. Koka under tiden pasta.
Ta ut formen ur ugnen och blanda ihop allt till en krämig sås. Rör i pastan. Servera!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: använd gärna fusilli eller annan greppvänlig pasta (tex bred bandpasta skuren i långa bitar). Mosa såsen rätt mycket så att det inte blir en massa små bitar.
👶 9 mån och uppåt: använd valfri pasta, skär den eventuellt i mindre bitar så att den blir lättare att äta med pincettgrepp eller sked/gaffel.