Serveringar
6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Komjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Sesam
Ingredienser
- 500 gram morötter
- 0,5 kruka persilja
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk sesamfrö
- 2 krm peppar
- En nypa cayennepeppar
- Olja eller smör att steka i
- 1 msk dijon
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl hackad gräslök
- Svartpeppar
Potatis
Biffar
Sås
Tillbehör
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Tvätta, skala och koka upp potatisen.
- Skala och riv morötterna grovt. Hacka persilja. Blanda morötterna med hackad persilja och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och sesamfrö, krydda med peppar och en nypa cayenne.
- Forma smeten till små biffar. Stek morotsbiffarna gyllenbruna i olja och/eller smör på låg-medelvärme i ca 5 minuter på varje sida.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Servera biffarna med nykokt potatis och gräslökssås.
Åldersanpassning
👶 Från 6 till 9 månader
- servera biffarna som de är eller i halvor. Skär potatisen i stora klyftor.
👶 Från 9* månader och uppåt
- skär biffarna och potatisen i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ägg
💪 Fett från majonäs, sesam, creme fraîche
💪 Kolhydrater från morot och potatis
💪 Kalium från morot och potatis
💪 Järn från sesamfrön
💪 D-vitamin från ägg