Serveringar
12 stora muffins
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ärta
Underbara muffins som är fulla med fibrer och bra näring. Att använda fullkornsmjöl är verkligen ett toppenbra sätt att få i barnen mer näring. Dessa är även perfekta för ett mer matigt mellanmål eller för att ta med sig ut på språng.
Dessa passar lika bra att göra i en muffinsform som i en grötpinneform. Bara att justera tiden i ugnen lite☺️
Tänk på att bebisar ska introduceras långsamt till gluten. Vill du ge dessa i början av matintroduktionen kan du därför byta ut hälften av vetemjölet till havremjöl.
Ingredienser
- 2 st ägg
2.5 dl tinade ärtor
75 g smält smör
3 dl mjölk
4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
2 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
1 msk honung (ej för barn under 1 år)
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
2 tsk bakpulver
1 tsk lökpulver
2 tsk torkad timjan eller oregano
2 dl riven ost (kan uteslutas)
-
Muffinsform i silikon
-
Grötpinneform i silikon
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
Mixa ärtorna med äggen. Blanda ihop med honung, smör och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna. Rör i de i äggblandningen tillsammans med osten.
Häll smeten i muffinsformar eller grötpinneformar.
Baka i ugnen i ca 20 min (muffins) eller 15 min (grötpinnar). Låt svalna något innan servering.
Dessa är godast att äta när de är lite ljumna. Frys gärna in de som inte äts direkt.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär muffinsen i halvor på höjden eller använd en grötpinneform för perfekt storlek på bitarna
👶9-12 mån: skär muffinsen i små munsbitar
👶12 mån och uppåt: skär muffinsen i små munsbitar eller servera som den är
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.