Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Har du ofta makaroner eller annan pasta över i kylen? Då är detta ett recept för dig!
Dessa goda “mac and cheese”-bitar är enkla att göra, blir så otroligt goda och våra minimuffinsformar passar perfekt till detta recept!
Funkar att äta som de är och är perfekta för att fylla frysen med.
Ingredienser
1 msk smör
2 msk vetemjöl (eller majsstärkelse för glutenfritt)
2-2,5 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt (för barn över 1 år)
250 gram kokta makaroner, ca 4 dl
150 gram finhackad broccoli
120 g riven ost
2 msk ströbröd (valfritt)
-
Minimuffinsfrom
Produkter vi har använt :
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet.
Häll i mjölken och låt den koka upp under konstant vispning. Krydda med salt, timjan och peppar. Såsen ska vara tjock, men häll i lite mer mjölk om du tycker att den blir allt för tjock.
Rör ner makaronerna, broccolin och mestadels av osten i såsen.
Använd en muffinsform eller ställ muffinsformar på en plåt.
Fördela sedan makaronblandningen i muffinsformarna. Strö ströbröd och lite ost på.
Baka i mitten av ugnen i 180 °C i 10-12 minuter, tills muffinsen fått en fin gyllene färg.
Recept notering
Åldersanpassning för servering som plockmat/BLW:
👶 6-9 mån: servera minimuffins som de är, eller skär stora muffins i halvor
👶 9-12 mån: skär muffinsen i små bitar
👶 12 mån och uppåt: servera muffins som de är eller skär dem i mindre bitar
Här på Knatteplock´s instagram hittar du en video på receptet.