Serveringar
4 portioner
Författare:
Elin Orsten
Jag har en nyfunnen kärlek till pankopanerade bollar av olika slag. Det blir så krispigt och gott. Älskar kombinationen av krispigt på utsidan och mjukt på insidan. Detta är ett hett tips för att få i barnen lite fisk.
Allergener:
⚠️Fisk
⚠️Mjölk
⚠️Gluten
Ingredienser
- 400 gram laxfilé
1 dl riven ost (kan uteslutas)
1 msk hackad dill (färsk eller fryst)
2 msk citronsaft
1 krm peppar
1 tsk salt (ej för barn under 1 år)
panko att rulla kroketterna i
- 3 dl naturell yoghurt (10 %)
1 msk citronsaft
1 msk hackad dill
0,5 tsk salt (ej för barn under 1 år)
svartpeppar
Dillsås
Gör såhär:
- Mixa laxen till en färs. Blanda ihop med resten av ingredienserna.
Gör bollar av smeten och rulla dem i panko.
Stek först bollarna för att få lite yta, tillaga sedan i ugnen i ca 10 min på 200 grader, eller fortsätt steka på låg-medelvärme i ca 10 min.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Servera sedan laxkroketterna med dillsås och valfritt tillbehör.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: forma kroketterna lite avlångt
👶9-12 mån: skär kroketterna i småbitar
👶12 mån och uppåt: servera kroketterna som de är eller skär dem i mindre bitar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.