Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Tillagning
Ca
Författare:
Elin Oresten
Underbart krämig risoni! Med en god smak av dijonsenap och citron som passar så bra till laxen. Riktigt gott.
Allergener:
⚠️Fisk
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 4 laxfiléer
salt (för barn över 1 år), peppar
- 1 ekologisk citron (finrivet skal och pressad saft)
- 2 msk olivolja
- 1 finhackad gul lök
- svartpeppar
- 2,5 dl risoni
- 2 dl crème fraiche
- 5 dl vatten
- 1 grönsaks-buljongtärning (minska ned något för barn under 1 år)
- 1 msk dijonsenap
- färsk persilja
- parmesan, finriven
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Ringla citronsaft över från halva citronen samt salta och peppra. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 min.
- Stek löken i olivolja tillsammans med salt och peppar i en stor kastrull med lock tills den mjuknat. Tillsätt risoni, crème fraiche, vatten, senap, rivet citronskal och hälften av den pressade citronsaften.
- Låt det koka upp och lägg på locket. Låt puttra i ca 12 min, häll på mer vatten om det blir för tjockt. Salta eventuellt lite på slutet efter smak.
- Servera laxen med risonin. Strö över färsk persilja och finriven parmesan.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
-skär fisken i långa bitar. Hjälp till med laddade skedar om det behövs för risonin.
👶Från 9 månader och uppåt
- skär fisken i små bitar. Hjälp till med laddade skedar om det behövs för risonin.
*Från dess att bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från lax
💪Fett från creme fraiche, lax, olja
💪Kolhydrater från risoni
💪D-vitamin från lax
💪Selen från lax