Kategori
Middag
Serveringar
ca 4-6 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
En av de godaste och matigaste sopporna man kan äta så här års enligt oss.
Denna köttfärssoppa är verkligen så trevlig!! Och den passar även de minsta då det är bitar i den som de enkelt kan plocka upp.
Vill ni göra en vegovariant av denna härliga soppa så går det fint att byta köttfärsen till tex stora vita bönor, det gör vi ibland och det är så smarrigt.
Ingredienser
500 gram köttfärs
1,5 liter vatten
3 dl grädde
2 köttbuljongtärningar (eller grönsak) (minska ned till barn under 1 år)
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
600 gram potatis
3 morötter
3 msk tomatpuré
1 msk oregano
2 msk paprikapulver
1 msk curry
Salt (ej för barn under 1 år), peppar efter smak
-
-
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Bryn färsen med lök och vitlök i en gryta eller stor kastrull tills färsen fått färg.
Skala och skär potatis och morot i små bitar. Förkoka dem om om du har kort om tid, så de blir mjuka.
Koka upp vatten och buljong i grytan. Tillsätt potatis och morot.
Tillsätt tomatpuré och grädde. Krydda. Låt koka i ca 30-40 min eller tills potatisen och moroten mjuknat.
Smaka av med salt och peppar innan servering.
Jag gillar att toppa med fet yoghurt och färsk persilja. Och glöm inte ett gott bröd till!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär potatisen och morötterna i långa bitar. Förkoka dem gärna så de blir mjuka.
👶 9 mån och uppåt: skär potatisen och morötterna i små bitar.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!