Kategori
Frukost/mellis
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
Gillar era barn tekakor? Då är detta brödet för er!
Detta bröd går dessutom supersnabbt att göra vilket gör att man kan (orkar) göra dem på morgonen om man vill ha nybakat bröd till frukost.
Tekakorna är enkla att frysa in dem och sedan plocka ut efterhand. De är dessutom supergoda att rosta.
Ingredienser
- 5-6 dl dinkelmjöl
2 dl havremjöl
1 dl mixade eller fint mortlade pumpakärnor
1 msk bakpulver
1 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
50 gram smält smör
4 dl valfri mjölk
-
Tallrik utan sugpropp
-
Stor mugg med sugrör
Perfekta produkter till servering:
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Rör i smör och mjölk.
Blanda till en kletig deg. Forma till bollar med mjölade händer (addera eventuellt mer mjöl till degen om det blir för kletigt).
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med händerna tills de blir tunna och nagga dem med en gaffel.
Baka i ugnen i ca 15 min. Tills de fått färg både upp-och nedtill. Låt svalna något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär brödet i långa bitar (ca 2x6 cm). Rosta det om du tycker det klumpar sig mycket i munnen.
👶9-12mån: skär brödet i små munsbitar (ca 1x1 cm). Rosta det om du tycker det klumpar sig mycket i munnen.
👶12 mån och uppåt: skär brödet i skivor eller servera dem hela, i den storlek ditt barn brukar klara av och gillar.
Här på Knatteplock´s instagram ser du en video på receptet.