Författare:
Elin Oresten
Supergod och enkel french toast att göra både som frukost och mellis. Dessutom är det näringsrikt!
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Jordnöt
Ingredienser
- 2 skivor bröd (gärna med fullkorn)
Ca 2 msk jordnötssmör (osötat)
0,5 st banan
1 ägg
Smör/neutral olja till stekning
Gör såhär:
- Bred jordnötssmör på brödskivorna.
Skiva banan och lägg på en av brödskivorna. Lägg på den andra brödskivan.
Vispa upp ett ägg lätt för hand i en grund skål eller tallrik.
Doppa brödet i ägget så att brödet suger åt sig ägget.
Stek sedan brödet i en stekpanna med smör/olja på varje sida, tills den fått en gyllenbun färg.
Skär sedan brödet i lämpliga bitar för barnets ålder.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär brödet i långa bitar (ca 2x6 cm)
👶9-18 mån: skär brödet i små bitar (ca 1x1 cm)
👶18 mån och uppåt: skär brödet i trianglar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.