Kategori
Serveringar
ca 6-7 st
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Jordnöt
⚠️ ev. mjölk beroende på val av choklad
Vi var sugen på att göra något smarrigt och lyxigt men ändå ganska näringsrikt, så vi bestämde oss för att testa dessa banansnacks som vi sett lite varstans på instagram. Så himla gott!
Ingredienser
2 stora bananer
Ca 2 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör som man gillar och har hemma)
100-150 gram choklad (vi körde en mix av mörk och ljus choklad)
-
Tallrik utan uppdelning
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Gör såhär:
Hacka upp bananen i stora skivor. Lägg dem på en tallrik med bakplåtspapper, forma hur du vill - vi gjorde som blommor med 4 st skivor i varje bit.
Sprid över jordnötssmör på bananbitarna.
Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad. Ringla den över jordnötssmöret.
Frys in i ca 3-4 timmar. Låt tina något innan servering! (Får du något över bör de förvaras i frysen)
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Funkar som smakprov från 6 månader, men det är lite beroende på när man vill introducera choklad till sitt barn. Det kan vara bra att vänta med choklad (mer än smakprov) och tillsatt vitt socker till minst runt 18 månader så att barnet får smak för annat än sött innan.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!