Författare:
Elin Oresten
Här har ni den perfekta BLW-måltiden som också funkar till hela familjen. FRITTATA - så himla gott, och dessutom väldigt näringsrikt. Gjord med morot och potatis, samt parmesanost och pesto. Alla smaker gifter sig så bra, ni måste testa detta!
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Nötter
⚠️(Kolla innehållsförteckningen i peston)
Ingredienser
- 8 ägg
0,5 gul lök
2 stora morötter
4 medelstora potatisar
2 dl parmesanost, riven
2 dl mjölk
3-4 msk pesto (halvera för barn under 1 år)
1 tsk salt (för barn över 1 år)
1 krm svartpeppar
-
Tallrik med sugpropp - Sand
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka lök. Grovriv morot och potatis. Krama ur vätskan ur potatisen.
Smörj en stor form med smör eller olja. Lägg i löken, morot och potatis i formen.
Blanda äggen med osten och mjölken. Salta och peppra. Häll blandningen i formen. Toppa med kluttar av pesto.
Tillaga i ugnen i ca 30 min. Täck med folie efter ett tag om den får mycket färg. Låt svalna något innan du skär i den.
Åldersanpassning
👶6-9 mån: skär frittatan i långa bitar, ca 2x6 cm
👶ca 9 mån och uppåt: skär frittatan i små bitar, ca 1x1 cm
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär frittatan i långa bitar, ca 2x6 cm
👶ca 9 mån och uppåt: skär frittatan i små bitar, ca 1x1 cm
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.