Kategori
Frukost/Mellanmål
Författare:
Elin Oresten
Dessa bärpuckar fungerar lika bra som mellis som till frukost. Tar inte lång tid alls att göra, och blir otroligt gott!
Allergener:
⚠️Allergener
⚠️Agg
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 1 brödskiva
0,5 dl valfria bär
1,5 msk färskost
1 tsk mixade pumpakärnor (valfritt, för extra järn)
1 ägg
Smör och/eller rapsolja till stekning
-
Enkel Skål - Beige
Produkter vi har använt
Gör såhär:
skär bort kanterna från brödet. Platta till brödskivan med händerna eller med ett glas.
Bre på färskost på brödskivan. Mosa bären och bre på över färskosten. Rulla ihop brödet till en cylinder. Skär i bitar.
Vispa upp ett ägg i en skål. Doppa bitarna i ägget och stek dem sedan på medelvärme i en stekpanna med smör/rapsolja. Vänd dem så att de får färg överallt.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 månader: skär i större bitar, ca 2-3 bitar per brödskiva
👶9 månader och uppåt: skär i mindre bitar, ca 5 bitar per brödskiva