Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mandel
⚠️ Eventuellt mjölk
Väldigt näringsrika muffins! Mandel innehåller nämligen så många olika mineraler och vitaminer och dessutom är de mjuka att äta, perfekt för våra småttingar.
Vår muffinsform är perfekt att använda till detta recept!
Ingredienser
- 50 gram smör eller 1 dl rapsolja (eller annat mjölkfritt alternativ om man vill)
2 ägg
1,5 stor banan (mogen)
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl fint mortlade eller mixade pumpakärnor
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
70 gram färska hallon (eller annan valfri sorts bär)
-
Muffinsform
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa ägg och banan med en stavmixer.
Mortla eller mixa pumpakärnor. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i äggblandningen och smöret. Häll upp smeten i muffinsformar och tryck i 1-2 mosade hallon i varje muffin.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills muffinsen blivit fasta och fått färg.
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Järn från pumpakärnor och mandel
💪C-vitamin från hallon
💪Magnesium och kalcium från mandel
Åldersanpassnig:
👶Passar från 6 månader (skär i halvor för 6-9 månader, från 9 månader kan de serveras i mindre bitar om man vill)
Tips:Placera muffinsformen på ett galler eller plåt innan du fyller formen med smet. Då blir det lättare att förflytta muffinsformen till ugnen.