Kategori
Frukost/mellis
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Som stressad småbarnsförälder är det alltid härligt att hitta snabba och goda frukostar samt mellanmål. Denna bakade morotsgröt blir som morotskaka efter en tur i mikrovågsugnen.
Perfekt sätt att spränga in lite grönsaker och andra nyttigheter i barnens mat.
Servera gröten som den är i matlådan eller skär den i långa bitar och servera som grötpinnar. Grötpinnarna är en perfekt plockmat/BLW-mat för bebisar som vill äta själva, eller för barn som gillar mat i stavformat.
Ingredienser
1/2 stor eller 1 liten mogen banan
1 ägg
0,5 dl valfri mjölkdryck
2 tsk rapsolja
1 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1 tsk ceylonkanel eller mald kardemumma
1 liten skalad morot
-
Skål med sugpropp
-
Sked i silikon och stål
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
- Skala moroten och riv den fint.
Mosa banan i en liten matlåda. Blanda i resten av ingredienserna.
Mikra på full effekt i ca 4 minuter. Låt kakan svalna och servera sedan med en klick yoghurt eller skär den i bitar och servera den som grötpinnar.
Recept notering
Åldersanpassning, servering som plockmat:
👶 6-9 mån: skär grötkakan i avlånga bitar/pinnar
👶 9 mån och uppåt: skär kakan i små bitar eller pinnar beroende på vad som passar barnet, alternativt servera den med sked.
Förvaring:
❄️ i kylen upp till 4 dagar, eller fryses in.
Här på Knatteplock´s instagram ser du en video på receptet.