Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Tillagning
20 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Detta är en riktigt trevlig lax-rätt!
OBS! Röd curry kan variera mycket i hetta beroende på vilket varumärke man väljer. Så börja med litegrann och så kan ni smaka er fram så det inte blir vrålstarkt (om ni inte gillar det förstås).
Allergener:
⚠️Fisk
⚠️Soja
⚠️Ägg och gluten (välj risnudlar för att undvika)
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 15 cm purjolök
- 1-2 msk röd currypasta efter smak (minska till barn under 1 år)
- 1 röd paprika
- 4 laxfiléer
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk japansk soja (exkludera till barn under 1 år)
- 1 lime
- En nypa chiliflingor
- 4 portioner ris- eller äggnudlar
- 1 kruka koriander (valfritt)
- Fint mortlade/mixade jordnötter (valfritt)
Gör såhär:
- Finhacka vitlök och purjolök. Skär paprikan och laxen i bitar.
- Fräs vitlök och purjolök i en stekpanna tillsammans med den röda currypastan. Har du en bebis kan du ta lite av currypastan nu, och lägga i resten när du tagit undan lite sås till bebis. Likadant kan du tänka med sojan sedan.
- Lägg i paprikan och laxen.
- Häll över kokosmjölk, ev. soja och lime. Krydda med en nypa chiliflingor. Låt puttra i ca 10 min, tills laxen är genomstekt och paprikan är mjuk. Ta eventuellt undan lite lax och sås till bebis innan du häller i soja och mer currypasta.
- Koka nudlarna under tiden.
- Servera grytan med nykokta nudlar och toppa gärna med koriander och fint mortlade jordnötter.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär laxen och paprikan i långa bitar. Skär nudlarna i ca 3-4 långa bitar.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär laxen, paprikan och nudlarna i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från lax
💪Fett från lax
💪Kolhydrater från nudlar
💪D-vitamin från Lax
💪Jod från lax