Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Stenfrukt
Aprikospuré är näringsrikt och så gott. Dessutom blir det såpass tjockt i konsistensen att det går att äta med händerna som det är. Och fastnar väldigt lätt på en sked (om barnet kan äta med sked eller om man vill öva självmatning med sked).
Aprikos är fullproppat med c-vitamin och även järn. En magisk kombo för järnupptaget! Aprikospuré är därför ett ypperligt sätt att järnberika mat så som bröd, pannkakor, gröt m.m.. Ett extra plus är att de flesta barn tycker det är väldigt smarrigt.
Ingredienser
En påse torkade aprikoser (ekologiska och osvavlade)
Vatten
-
Pre-spoon
-
Greppvänlig sked
-
Barnskål med sugpropp
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Lägg aprikoserna i vatten i minst 4 timmar eller över natten. Häll ut större delen av vattnet för en tjock konsistens och mixa till en puré. Vill man ha en lösare konsistens på purén så är det bara att addera mer vatten.
- Förvaras i kylskåp i ca 1-2 veckor (beror lite på grader i kylskåpet samt hur rena redskap man använt)
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Fungerar från 6 månader
Tips: Våra pre-spoon är ett förstadium till en vanlig sked som är lättare för bebisar att behärska. En perfekt nybörjarsked när det är dags för din bebis att börja äta. Skeden är utformad för att gröten ska fastna och kan därför hjälpa till att utveckla koordinationen mellan hand och mun. Vilket i sin tur främjar ett självständigt ätande.
Läs mer om våran pre-spoon här!