Kategori
Frukost/mellanmål
Serveringar
till ca 3 stora belgiska våfflor eller ca 5 vanliga våfflor
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
Dessa våfflor är verkligen så himla goda!
Äpplet ger en mild sötma och gör våfflorna saftiga. Havret ger en härlig struktur och mer näring.
De är perfekta att ha i frysen - kör dem i rosten innan servering så blir de som nya.

Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl mjölk (eller osötad växtbaserad dryck)
1 dl finrivet äpple
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel (gärna ceylonkanel till små barn)
1 tsk vaniljpulver (valfritt)
1 msk rapsolja (till smeten)
Lite extra olja eller smör för våffeljärnet
-
Barnskål i silikon
-
Barngaffel
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Gör såhär:
Mixa havregrynen med mjölken så det blir en lätt grynig vätska.
Blanda mjölkmixet med övriga ingredienser.
Rör ner det rivna äpplet och låt smeten vila i några minuter så att havren sväller.
Värm upp våffeljärnet och pensla med lite neutral olja eller smör. Häll i en lagom mängd smet och grädda våfflorna tills de är gyllene och frasiga.
Låt svalna något och servera med exempelvis yoghurt, mosade bär, äppelmos och/eller grädde.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär våfflan i långa bitar
👶 9-12 mån: skär våfflan i små munsbitar
👶 12 mån +: skär våfflan i större bitar som barnet kan mumsa på eller i mindre bitar
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!