Serveringar
ca 7-8 fritters
Författare:
Elin Oresten
Nu är det ju äntligen äppelsäsong, äpplena är både smakrika och saftiga. Då är det inte alls dumt att göra äppelfritters på dem. Kan erbjudas som en god frukost eller mellanmål. Frys in och spara till senare om det blir över.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Mjölk
⚠️Spår av gluten
Förvaring:
I frysen eller i kylen i upp till 4 dagar
Ingredienser
- 1 normalstort äpple
1 ägg
2 msk mjölk
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk ceylonkanel eller mald kardemumma
smör och/eller neutral olja till stekning
Gör såhär:
- Skala och riv äpplet grovt.
Vispa upp ett ägg för hand i en bunke och blanda i resterande ingredienser, inklusive äpplet.
Klicka ut smet i en stekpanna med smör/neutral olja. Vänd på frittern när det bubblar lite på ovansidan.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär frittern i halvor eller långa bitar
👶9-12 mån: när bebisen utvecklat ett pincettgrepp kan frittern serveras i små bitar
👶12 mån och uppåt: servera en hel fritter eller i små bitar
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.